Figuratief schilder, met een gedegen opleiding in schildertechnieken en tekenen- en schilderen naar de waarneming.

"Mijn grote interesse in mensen, sociale structuren en dagelijkse cultuur, gecombineerd met een goed observatievermogen, resulteert in een voorliefde voor portretten. Hierbij dient het begrip portret breed opgevat te worden: niet alleen een persoon, ook een gebied, een sociale structuur, een landschap, zelfs een dagelijkse cultuur kan geportretteerd worden. Je zou me ook een documentair schilder kunnen noemen. Leidraad daarbij is mijn eigen verbazing en nieuwsgierigheid."

Brigitte Mulders (1961) studeerde in 1998 af aan de Wackersacademie in Amsterdam, afdeling schilderen. Sinds 1999 is schilderen haar hoofdbezigheid. Naast haar vrije werk schildert zij ook regelmatig in opdracht. - portretopdracht: individuele en groepsportretten van kinderen, volwassenen en eventueel hun huisdieren. (zie 'portret in opdracht') - series voor bedrijven. - zeer gevarieerde opdrachten voor film- en tv-producties (voor een aantal voorbeelden zie: film/tv.). Ook heeft zij enkele jaren zomercursussen schilderen begeleid in Zuid-Frankrijk.                                 Daarnaast verblijft Mulders regelmatig op locatie, als artist in residence in binnen- en buitenland: In 2002 (Many Friends) en 2009 ('home-sweet-home-portrait-shop') in Ghana. In 2006 in Zuid-Afrika (East-London, standplaats Thornvleiroad) en in 2007 in de Bijlmer ('Nieuw in de Bijlmer'). In de zomer van 2010 nam zij met 'Strand(T)huis deel aan het project 'Binnenzee' in RCdeRuimte, IJmuiden.

In 2013 werkte zij in verpleeghuis de Hogeweyk in Weesp. Daar portretteerde zij een aantal bewoners en hun laatste thuis. Momenteel worden de resultaten van deze werkperiode gebuldeld in een publicatie.